Gezocht: containerlading voor de modalshift van weg naar water/spoor

03-12-2018 -

Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen helpen NewWays Gelderland bij het zoeken van lading die van de weg af kan. NewWays Gelderland is een samenwerkingsverband tussen provincie Gelderland en Connekt. Middels een faciliterende rol stimuleert New Ways Gelderland de samenwerking tussen bedrijven. Dit houdt in het bundelen van goederenstromen en de overstap maken op synchromodaal vervoer via water en spoor. Het doel is het reduceren van wegkilometers en CO2-emissies. Met o.a. de WeConnekt app proberen wij deze samenwerking te faciliteren.

Twee van de HAN-studenten die NewWays ondersteunen: v.l.n.r. Ricky Goldewijk en Stan Spekreijse.

In het kader van Lean & Green Off Road zoekt de Provincie Gelderland samen met studenten van de HAN onder de naam NewWays Gelderland, lading die van de weg naar rail of water kan. Daarom zoeken wij verladers en logistiek dienstverleners om zo corridors (transportverbindingen) samen te stellen. Door samen te werken kunnen deze bedrijven kostenefficiënt gebruik maken van andere modaliteiten dan de weg.

Enkele redenen om aan te sluiten bij dit initiatief zijn:

·         Zorgen voor minder CO2-uitstoot door reductie van het wegtransport. Aandacht en actie ondernemen voor de wereld waarin we leven.
·         Inspelen op mogelijke problemen van je bedrijf (chauffeurstekort, congestie, toenemende kosten wegtransport en verminderde betrouwbaarheid wegtransport).
·         Productiviteitsverbetering door schaalgrootte en operationele voordelen (containers afroepen, planning optimaliseren etc.)​
·         Makkelijk en in eerste instantie anoniem contacten leggen met andere aanbieders van lading. ​
·         Alternatieve modaliteiten zijn mogelijk sneller, betrouwbaarder of goedkoper.

In samenwerking met verschillende bedrijven en de WeConnekt app heeft NewWays Gelderland al een corridor op kunnen zetten. Deze corridor gaat van Nijmegen, via Nederlandse havens, naar Hull in Engeland. Dankzij de WeConnekt app is er inzicht gekregen in het feit dat er bedrijven mee willen doen aan deze corridor. Hierbij geven de bedrijven gemakkelijk aan welke hoeveelheid lading zij willen aanbieden of vervoeren. Deze WeConnekt-app is geheel vrijblijvend en vertrouwelijk. De app is te vinden in de App Store, Play Store en online, zie https://app.weconnekt.nl.

Verder is er ook nog de mogelijkheid om u aan te sluiten bij de LinkedIn groep van NewWays Gelderland om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Deze LinkedIn groep is te vinden via https://www.linkedin.com/groups/13529273/.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over dit initiatief? Neem dan gerust contact op met de HAN-studenten via Offroad@han.nl.

« Terug
×