'Werkgeluk' voor teamleiders, gratis opleidingstraject

'Werkgeluk' voor teamleiders, gratis opleidingstraject

Iedereen heeft zijn eigen definitie van werkgeluk, toch zijn er wel vier pijlers te benoemen: Purpose, People, Progress en Positivity. Deze vier elementen dragen bij aan een gelukkige werkomgeving, en dragen bij aan het welzijn van mensen op de werkvloer.  

Werkgeluk is de basis waar we dit programma op in hebben gestoken.
We richten ons op teamleiders/procesbegeleiders; degenen die op de werkvloer mensen aansturen. Het gaat om de laag onder het middlemanagement, die nog weleens buiten de boot vallen qua opleidingen. De inhoud van het programma wordt bepaald door de ondernemers.

Tijdens de eerste sessie op 17 april zijn onderstaande thema's genoemd:

  • Zelfreflectie en Feedback. 
  • Herkennen van signalen
  • Omgaan met weerstand
  • Situationeel leidinggeven
  • Functioneel leidinggeven
  • Plannen, hoe leid je een proces vanuit theoretisch kader 
  • Veiligheid en kwaliteit
  • ..... 
We zetten in om dit opleidingstraject vanuit de SlimSubsidie aanvraagronde juni 2024 te financieren. De opleiding zal daarmee gratis worden aangeboden voor partners en potentiële partners van Logistics Valley Liemers Achterhoek.

Het traject is bedoeld voor samenwerkingsverbanden. Hiervoor wordt een groep van bedrijven geformeerd, waarbij minimaal 2 bedrijven voldoet aan de MKB-eis (<250medewerkers, € 40 miljoen op de balans of € 50 miljoen omzet). 

Voor dit traject werken we nauw samen met onze collega's vanuit Rivierenland en Van Kraaij Educatie. Het doel is uiteindelijk een leerplatform op te zetten voor bedrijven, en maakt deel uit van het project Leven Lang Leren. 

! De deelnemende bedrijven bepalen zelf waar het programma uit moet bestaan. Dit wordt niet aangedragen door Logistics Valley. Belangrijk is dat we -de partners van Logistics Valley- op deze manier samen gaan bouwen aan een  learningacademy.  Hierdoor wordt het onderwijs een heel stuk betaalbaarder en wordt maatwerk geleverd. Ook van meerwaarde is de mogelijkheid te leren van gelijkgezinden.


Meer weten over de opzet van het traject en de werkwijze rondom de SlimSubsidie? Aanhaken kan nog! Neem contact op met Susanne Hartskeerl, 06-22977897 of via mail susanne@logisticsvalley-liemersachterhoek.nl