Column Gert-Jan Willems

Column Gert-Jan Willems
Logistics Valley is een initiatief van ondernemers, onderwijs en overheid. De afgelopen 10 jaar hebben wij gezamenlijk logistiek weer op de kaart gezet in Gelderland. Daar mogen wij met z’n allen zeer trots op zijn. En dan denk je, waarom wil je nu logistiek op de kaart zetten? Omdat 11% van de beroepsbevolking in Gelderland in de logistiek werkt. Omdat zonder logistiek de wereld stil staat.

Hoe hebben wij de afgelopen 10 jaar logistiek weer op de kaart kunnen zetten? Door een enorme inzet in uren van ondernemers en onderwijs en door financiële bijdrage van de overheid. En dit werkt.

Helaas heeft ons bericht bereikt dat de geldkraan bij de Provincie Gelderland dicht gaat. In een artikel van de Gelderlander van 17 november jl heeft u dit kunnen lezen. Ze hebben nog 2,3 miljard op de bank rekening staan voor de komende generaties. Niet alleen een domper voor Logistics Valley maar voor heel veel organisaties.

Maar wij gaan natuurlijk door met het organiseren van bijeenkomsten en projecten. Zoals bijvoorbeeld de Logistieke Roadshow waar meer dan 20 scholen in de regio aan mee hebben gedaan en een data onderzoek project waar veel logistieke ondernemers aan mee doen.

Wij gaan door.