Deventer: logistiek bijeen over laadinfra zero emissie

Deventer: logistiek bijeen over laadinfra zero emissie

Zero Emissie vrachtwagens en bestelwagens worden steeds vaker aangeschaft. Maar hoe laad je ze? En waar? Daarover gaat de gratis bijeenkomst in Deventer op 21 juni vanaf 13.00 uur voor ondernemers die de transitie willen maken, of er al mee bezig zijn.

Locatie is Van der Valk Deventer, Birnieweg 4, 7518 HH. De organisatie is in handen van evofenedex, TLN, Nationale Agenda Laadinfrastructuur en Connekt. Concrete invulling, onder andere de paneldeelname, wordt verzorgd door lokale bedrijven, netbeheerders en overheden. In elk geval is Robert van den Hoed spreker, hij is voorzitter van de werkgroep logistiek Nationale Agenda Laadinfrastructuur.
Deze bijeenkomst is van belang voor bedrijven met een eigen wagenpark, verladers, beheerders van bedrijfsterreinen, logistiek vastgoed en (de)centrale overheden. Uiteraard zijn ook de netbeheerders aanwezig. Tijdens de bijeenkomst geven deskundigen tools en tips mee hoe je de transitie naar elektrisch transport tot een succes kan maken.
In de discussie komen tal van vragen aan de orde waar ondernemers mee zitten: hoe zorg ik ervoor dat ik de komende jaren voldoende laadvoorzieningen op mijn vestigingen heb? Welke eerste stappen moet ik zetten om te komen tot laadinfrastructuur? Welke oplossingen zijn er als het net vol raakt? Wat kost de realisatie van adequate laadinfrastructuur?

Zero emissie-zones

In het Klimaatakkoord staat dat er vanaf 2025 in 30 tot 40 Nederlandse steden zero-emissiezones zijn. Voor de zero-emissie (ZE)-bevoorrading van deze steden zijn duizenden ZE-vracht- en bestelauto’s nodig. Om deze voertuigen succesvol in te kunnen zetten, is een laadnetwerk voor logistiek laden een belangrijke voorwaarde. Zowel openbare laders als laders op privaat terrein. En dat netwerk is er nog niet. Een van de doelen van de bijeenkomst is met ondernemers samen de vragen en uitdagingen te verzamelen en te bespreken.