Drie Rivierenlanders in Top 100 Logistieke Dienstverlening

Drie Rivierenlanders in Top 100 Logistieke Dienstverlening
Hartog&Bikker in Vuren is nummer 64 in de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2022 van Logistiek.nl. Vonk&Co uit Tiel is beland op plek 68. CB uit Culemborg staat op plek 34. Alle drie zijn partner van Logistics Valley Rivierenland.

Hartog&Bikker scoorde goed in de categorie middelgrote bedrijven: twee sterren voor duurzaam transport, drie sterren voor duurzame warehousing, drie sterren voor innovatie in arbeid en scholing, en twee sterren voor innovatie in ketenregie. CB behaalde in dezelfde categorie vijf sterren voor duurzaam transport, vier sterren voor duurzame warehousing, drie sterren op innovatie van arbeid en scholing, drie sterren op innovatie smart warehousing, drie sterren op gebruik van digitale platforms en vijf sterren op gebruik van digitale ketenregie.
Een van de goedscorende kleine bedrijven in de ranglijst is Vonk&Co. Vonk kreeg 5 sterren op het thema duurzaam transport, 3 sterren voor duurzame warehousing, 4 sterren op innovatie in arbeid en scholing, 2 sterren op smart warehousing, 3 sterren op gebruik van digitale platforms en 3 sterren voor innovatie in gebruik van digitale ketenregie. Het is het enige ‘kleine’ bedrijf in de wijde omgeving met zo’n landelijke notering.
De nummer 1 van 2022, DHL Supply Chain, is ‘best in class’ op Duurzaam Transport. Andere grote bedrijven met vijf sterren zijn Havi Logistics, PostNL Logistics Solutions en Vos Logistics. In het middelgrote segment vallen CB, Vos Transport Group en Van der Wal op.
De jury van Logistiek.nl beloonde negen bedrijven op het thema duurzaam transport met vijf sterren op dit thema. Waterstof, HVO, bio-LNG en elektrisch zijn niet de enige vormen van duurzamer transport waar logistiek dienstverleners mee bezig zijn. Meedoen in programma’s als Lean & Green voor duurzaam transport wordt hoog gewaardeerd door de juryleden.
Om tot die beoordeling te komen hebben logistieke bedrijven die een plaats in de Top 100 wilden veroveren enkele vragen over duurzaam transport beantwoord. Zo hebben ze aangegeven of ze meedoen aan programma’s of certificering voor duurzaam transport. Ook was het mogelijk in een open opmerkingenveld het antwoord toe te lichten. Partijen die in ogen van de experts goed scoren, zijn ten minste met één alternatieve brandstof bezig, maar hebben ook één of meer sterren op het Lean & Green-programma of ze participeren in vergelijkbare programma’s. Daarnaast zijn er lovende woorden voor bedrijven die de samenwerking in de keten opzoeken op dit gebied.