Duurzaam innoveren kun je leren

Duurzaam innoveren kun je leren
De Innovatieversneller Rivierenland van het regiobestuur Rivierenland is erop gericht om ontwikkeling van duurzame innovaties in mkb en familiebedrijven te ondersteunen en zo te versnellen. In een programma van drie maanden wordt er met workshops en onder begeleiding van coaches en experts gefocust op marktvalidatie en het zoeken naar de juiste ‘problem-solution fit’.
Binnen het programma Innovatieversneller zijn er gedurende het hele jaar masterclasses en inspiratiesessies voor ondernemers en coöperaties. Dit kan een eerste laagdrempelige manier zijn om kennis te maken met Innovatieversneller Rivierenland of als voorbereiding op een innovatieversnellingsprogramma, maar de masterclasses zijn ook los, vrijblijvend én gratis te volgen. Bedrijven en coöperaties kunnen zich inschrijven voor de masterclasses en de Innovatieversneller. Het Innovatieversnellerprogramma start in maart. Aanmelden kan via de website van Innovatieversneller Rivierenland .
In de RES 1.0 (Regionale Energie Strategie) hebben de gemeenten in deze regio de ambitie voor de opwekking van duurzame energie met zon en wind beschreven, zijn de kansen voor warmte benoemd en is een samenwerkingsagenda nader uitgewerkt. Deze samenwerkingsagenda richt zich onder meer op het versnellen van innovatie om daarmee de doelstellingen en uitvoering van de regionale energiestrategie te versnellen. De innovatie kan gericht zijn op het beter benutten van kansen voor wind en zon, maar ook om nieuwe of andere mogelijkheden voor CO2-reductie een impuls te kunnen geven. Bijvoorbeeld op het terrein van industrie, mobiliteit, logistiek en agribusiness.