FruitDelta: jaarlijks 5 ton voor innovatieve projecten

FruitDelta: jaarlijks 5 ton voor innovatieve projecten
FruitDelta Rivierenland, de acht samenwerkende gemeenten in de regio, wil de economische kracht van de regio versterken door projecten van ondernemers en ondernemende inwoners te stimuleren. Het Regionaal Stimulerings Fonds heeft jaarlijks bijna 5 ton aan gelden beschikbaar. De initiatiefnemer moet ook eigen middelen en geld van derden inbrengen.

De gemeenten uit de regio investeren jaarlijks in het Regionaal StimuleringsFonds (RSF). Daarmee kunnen initiatiefnemers uit de regio een steun in de rug krijgen als ze plannen realiseren die passen bij de opgaves uit het Regionaal Economisch Ambitiedocument 2022-2025.
Die opgaves horen bij de speerpunten agribusiness, economie (waaronder logistiek) & vestigingsklimaat voor bedrijven en recreatie & toerisme. “We zijn op zoek naar projecten die bovengemiddeld innovatief zijn en gericht op samenwerking en uitvoering in onze regio”, aldus Hans Beenakker, voorzitter van Regio Rivierenland.
De Economic Board, een commissie waarin alle deelnemende partners van Fruitdelta Rivierenland vertegenwoordigd zijn, beoordeelt de voorstellen. In die Economic Board zite ook een vertegenwoordiger van de logistiek: Stefan Vonk. Het dagelijks bestuur van de Regio Rivierenland beslist uiteindelijk. Een project indienen kan via de website van Fruitdelta Rivierenland.