In de Logistiek Gelderland: bredere website

In de Logistiek Gelderland: bredere website
In de Logistiek Rivierenland, de succesvolle website die jongeren en zij-instromers bekend maakt met werken in logistiek en transport, breidt uit. Met steun van Provincie Gelderland wordt het concept in de zomer 2022 in Liemers Achterhoek, en daarna ook in Nijmegen uitgerold.

Logistiek en transport zijn nog steeds groeiende bedrijfstakken. De druk op de HR-afdelingen is groot: op allerlei niveaus zijn steeds meer medewerkers nodig. Met In de Logistiek Gelderland- de nieuwe naam voor de site- wordt belangstelling voor de sector gevoed: er staat vooral veel informatie over werken in de logistiek op. Niet alleen filmpjes over de Top 10 beroepen, maar ook veel vacatures van bedrijven in de eigen regio. Wie zich aanmeldt, krijgt digitaal verdere begeleiding om te kunnen solliciteren. Logistics Valley heeft daarvoor een backoffice in de benen.

Ook ROC’s en organisaties als Werkzaak (bemiddelen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt) en UWV zijn in het initiatief betrokken: ze maken hun cliënten actief opmerkzaam op de vele mogelijkheden voor werken in logistiek en transport die op de website zijn te vinden. Op middelbare scholen wordt de site eveneens gepromoot.
posts-SM-page-1  page-4