Informeren en zienswijzen aanpak A2 Deil-Vught

Informeren en zienswijzen aanpak A2 Deil-Vught
De MIRT-verkenning voor de verbreding van de snelweg A2 Deil-Vught is op 29 en 30 juni onderwerp van online informatiebijeenkomsten die duren van 19.00 tot 21.00 uur.
Het gaat dan over de voorkeursbeslissing voor de aanpak en de mogelijkheid om zienswijzen hierover in te dienen. De avonden zijn gericht op een breed publiek. Iedereen die belanghebbend of op een andere wijze geïnteresseerd is in de voorkeursbeslissing en de bijbehorende zienswijzeprocedure, is welkom deel te nemen. Op de dag van de betreffende informatie-avond vindt u de link om deel te nemen heir: www.mirta2deilvught.nl
Deelname aanmelden is gewenst, maar niet verplicht. Aanmelden: e-mail  a2deilvught@minienw.nl .


Programma

Het doel van de informatieavonden is om u te informeren over de voorkeursbeslissing en de zienswijzeprocedure, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de stukken die ter inzage liggen en weet hoe u een zienswijze kunt indienen. Tijdens de informatieavonden krijgt u een nadere toelichting op de voorkeursbeslissing zoals deze is opgenomen in de ontwerpstructuurvisie, het milieueffectrapport (MER) en alle achterliggende onderzoeken. Daarnaast krijgt u inzicht in de manier waarop u een formele zienswijze kunt indienen en wordt vooruitgekeken naar de volgende fase: de planuitwerking.
Twee van de drie avonden kennen een specifieke geografische focus. Op 30 juni staat het zuidelijk deel (Maasbrug-knooppunt Vught) centraal. Op 29 juni gaat het over het gehele tracé centraal. De eerste bijeenkomst was op 22 juni, specifiek over het noordelijk deel van het project.
De informatieavonden starten alle drie met een algemeen (plenair) deel. Na de pauze kunt u, als u dat wilt, deelnemen aan maximaal 2 deelsessies. U heeft de keuze uit de volgende vier:
  1. Welke oplossing is er gekozen en waarom? (ontwerpstructuurvisie);
  2. Effecten op het milieu en de omgeving (milieueffectrapport);
  3. Het wegontwerp en de effecten op verkeer (ontwerpnota, deelrapport verkeer en deelrapport verkeersveiligheid);