Invoer zero emissie zones (ZES) in Nijmegen

Invoer zero emissie zones (ZES) in Nijmegen
De Nijmeegse binnenstad, Heijendaal en Hof van Holland in Nijmegen noord worden op 1 januari 2025 emissievrije zones. Vanaf die datum mogen hier geen bestel- en vrachtauto’s meer op fossiele brandstoffen rijden.

Hulp

Wil je met jouw onderneming de overstap maken naar elektrische rijden en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact op met logistiek makelaars: Mark Luikens en Christiaan Zweers (zie link onderin). Zij geven kosteloos advies en bieden ondersteuning bij nagenoeg alle mogelijkheden die kunnen leiden tot minder en schoner gereden kilometers, zonder daarbij de bedrijfsdoelstellingen uit het oog te verliezen.
 
Aanleiding
Nijmegen groeit en daarmee ook de logistieke stromen. Logistiek is heel belangrijk voor het economisch functioneren van de stad en is ook enorm in verandering. Een van de maatregelen om te komen tot schonere stadslogistiek is het invoeren van Zero Emissiezones voor de stadslogistiek. De gemeente Nijmegen vindt een slimme en schone stadslogistiek belangrijk. Ondernemers kunnen ervoor kiezen om zelf te investeren in een elektrisch voertuig, of gebruik maken van een logistieke hub die gebundeld en elektrisch belevert.  
 
Klimaatakkoord
In 2014 is een Greendeal Zero Emissie Stadslogistiek getekend met de rijksoverheid. En in het Klimaatakkoord is afgesproken dat de 40 grootste steden van Nederland in 2025 een gebied moeten hebben zonder uitstoot van gevaarlijke stoffen.
 
Overgangsregeling
Met de landelijke vervoerdersorganisaties is een overgangsregeling afgesproken. Voor sommige relatief schone bestelbussen en vrachtauto’s zal de Zero Emissiezone pas later ingaan. Op de website opwegnaarzes.nl kun je lezen hoe deze overgangsregeling eruitziet.
 
Gebruik je als ondernemer een bedrijfsauto, dan kan het lonen om over te stappen naar elektrisch vervoer. Laat je gratis adviseren door een logistiek makelaar. Je kunt advies krijgen over de juiste laadinfrastructuur, de keuze voor het juiste type bestelwagen met voldoende trekkracht en actieradius.

Meer informatie: https://www.slimschoononderweg.nl/overstappen-naar-de-elektrische-bestelbus-laat-je-adviseren/

En houd de website van gemeente Nijmegen in de gaten: Invoering zero-emissiezones stadslogistiek - Dossier Nijmegen goed op weg - Nieuwsdossiers - Nieuws - Gemeente Nijmegen