Kinderen in de praktijk: Logistiek Is Leuk

Kinderen in de praktijk: Logistiek Is Leuk
Logistiek is leuk, dat werd twee groepen leerlingen van de Prins Maurits School en de Prins Willem Alexanderschool in Tiel wel duidelijk tijdens de excursie naar Vonk & Co in Lienden. Georganiseerd door stichting IMC Weekendschool en gesponsord door Logistics Valley Rivierenland en Krol Reizen.

Twee bussen waren er nodig voor de bezoekende klassen. De stichting IMC Weekendschool is een landelijk opererende organisatie die verrijking levert voor basisscholieren, en daarvoor de aangewezen uren in schoolroosters gebruikt. De kinderen die op bezoek gingen bij Vonk hebben die verrijking nodig, ze leren zo verschillende aspecten van bedrijfsleven, onderwijs en overheid kennen die ze anders niet zouden tegenkomen.
De vestiging in Lienden van Vonk was gekozen omdat het er minder druk is dan in het warehouse in Tiel. “Veiliger en voor bezoekers beter te overzien”, stelde Paul Severijnse, warehousemanager Tiel. Samen met logistiek coördinator Pascal de Wit, teamleider Dylan Rooijendijk en manager voorraad Daniëlle van der Heiden had hij een programma opgesteld voor de kinderen.

Die kregen niet alleen uitleg over het belang en de methodiek van logistiek en transport. Ze konden reachtrucks en klemtrucks bekijken en beklimmen, er was een vrachtwagen om eens achter het stuur te gaan zitten en ze kregen een opdracht: orderpicken en een pallet voorzien van de juiste goederen, recht uit de stellingen in het warehouse. “Leuk en leerzaam.” En er waren vragen, onder meer over wat je nou verdient in deze beroepen.

De aanpak sloeg aan, de bezoekers en hun begeleiders volgden het programma van anderhalf uur met grote belangstelling. Als beloning was er voor iedere bezoeker een goodiebag samengesteld, die gretig aftrek vond. Severijnse: ”Ik hoop dat ik later nog eens iemand tegenkom die zegt: ik ben met school nog hier op excursie geweest.” De interesse voor logistiek en transport is in elk geval gewekt.