Logistiek in de zorg: studie aan de HAN

Logistiek in de zorg: studie aan de HAN
Het HAN-lectoraat Logistiek en Allianties heeft een nauwe band met de studie (minor) Slim Plannen En Organiseren in de Zorg. Want ook daar is logistiek van eminent belang.
Een semester lang verdiepen hbo-studenten zich in het verbeteren en innoveren van processen in de zorg. De minor weet ieder jaar studenten vanuit verschillende studierichtingen, binnen en buiten de HAN, aan zich te binden. Studenten Technische bedrijfskunde, Facility Management, Bedrijfskunde, social works en -natuurlijk ook- verpleegkunde werken samen vanuit verschillende invalshoeken aan vragen uit de zorglogistiek. De huidige lichting studenten is net gestart aan hun praktijkopdrachten. Ze gaan onder andere aan de slag met capaciteitsplanning, het efficiënter inrichten van werkprocessen in de dagelijkse zorg bij een verpleeghuis, en het opzetten van een medicatie-retourencentrum voor een ziekenhuis.
 
Zijn er zorglogistieke vragen in jouw organisatie die je wil inbrengen? Of wil je meer informatie over deze minor? Neem dan contact op met Henny van Galen, coordinator van deze minor.
 
Een aantal studenten heeft in een video laten weten hoe zijn de eerste weken van de minor hebben ervaren.
">Bekijk het verhaal van Marc Spanninga, vierdejaars student Technische bedrijfskunde. Meer materiaal op het LinkedIn-account van het lectoraat Logistiek en Allianties.