Logistieke HR: nieuws en ontwikkeling

Logistieke HR: nieuws en ontwikkeling
Het Logistiek HR-café van 12 januari bood nieuws en ontwikkeling: het digitale platform In de Logistiek voor werkzoekenden wordt uitgebreid en Logistics Valley Rivierenland introduceerde het gebruik van VR-brillen bij training en assessment van sollicitanten.
Projectleider Elise Gerritsen vertelde het goede nieuws in een livestream op YouTube, een fysieke bijeenkomst is onder de huidige omstandigheden uitgesloten. “Met het platform In de Logistiek willen we alle talent met belangstelling voor logistiek verbinden met de sector. Op de site vind je alle partners, en sinds kort ook opleiders en opleidingen, pagina’s die we nog uitbreiden. In het eerste jaar van het platform hebben tientallen mensen via ons werk gevonden. We sturen ze bericht bij vacatures, er staan er momenteel zo’n 70 op. De deelnemers komen voor 50 procent via dit online platform binnen, en ook zo’n 28 procent via Werkzaak, waar we graag en warm mee samenwerken.”
“Voor het komend jaar zullen we meer opleiders toevoegen, we gaan als Logistics Valley door met het werven van partners en we blijven nadruk leggen op samenwerking tussen ondernemers bij projecten. En verder: we laten het weten wanneer er succesjes te vieren zijn.” Onder die nieuwe projecten de vermelding van BBL leerplekken voor kandidaten op het platform In de Logistiek en samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek STL, dat de beschikking heeft gekregen over een Europese subsidie waarmee statushouders tot chauffeurs en loodsmedewerkers kunnen worden geschoold. Dat kan met steunn voor de bedrijven waar ze de praktijk leren kennen.  
Marjo Nieuwenhuijse demonstreerde vervolgens de VR-bril waarmee training en assessment van nieuwe medewerkers kan worden uitgevoerd. Ze is directeur van het bedrijf Seroious VR dat er de software voor ontwerpt. “Training met de VR-bril gebeurt buiten het bedrijf, het scheelt de helft in training on the job en biedt de werkgever de gelegenheid te beoordelen of kandidaten geschikt zijn voor werk in een DC. We hebben de software ook voor Pools sprekenden toegankelijk gemaakt en bieden e-learning voor trainers om met de apparatuur om te gaan. Een bedrijf kan de VR-bril zelf aanschaffen en en licentie kopen, maar bij voldoende belangstelling bij bedrijven overweegt Logistics Valley Rivierenland dat te doen, zodat er een centrale plek is voor die assessments en trainingen. Het is bovendien een laagdrempelige manier om mensen van buiten de sector, denk herintreders, enthousiast te maken voor de logistiek.”