Logistieke Roadshow: mooie prijzen gewonnen

Logistieke Roadshow: mooie prijzen gewonnen

Meer dan 800 leerlingen van het mbo en vmbo maakten in oktober en november interactief kennis met de logistiek. De Logistieke Roadshow van Logistics Valley toerde langs de scholen. Meedoen bood kans op mooie prijzen: van draadloze oordopjes tot luidsprekers. Die prijzen zijn nu uitgereikt.
Tijdens de logistieke roadshow in Rivierenland in oktober en november 2021 hebben meer dan 800 scholieren op een interactieve wijze kennis gemaakt met logistiek. Verdeeld over ruim 100 teams kregen ze opdrachten om een artiestenplanning te maken die ook nog eens maximaal duurzaam was, moesten ze via opdrachten uit een escaperoom in de vrachtwagen zien te komen, kregen ze een rijplatenlegpuzzel en als laatste moesten zo ook nog een festivalbar in de vrachtauto laden. Kortom: de wereld van logistiek ervaren en ook zien dat logistiek zoveel meer is dan chauffeur of orderpicker zijn. Alle verrichtingen werden bijgehouden, scholieren uit de hele regio streden zo mee om de prijzen.
Want wat is een onderlinge competitie zonder prijzen. En meer nog: je moet die prijzen ook uitreiken.
Dus daarom ging Frank Engelbart (Logistics Valley Rivierenland) samen met Nikki van der Burgt (ROC Rivor) en Michelle Hieltjes (Agency X) begin november naar mbo Yuverta in Kesteren en naar het Lingecollege in Tiel om de vier teams de prijzen te overhandigen voor het snelste en beste de opdrachten hadden uitgevoerd. De scholieren kregen coole gadgets en veel applaus! En daarna nog even de confetti opvegen, dat is ook logistiek.