Logistieke Roadshow start toernee: logistiek als uitdaging

Logistieke Roadshow start toernee: logistiek als uitdaging
De Logistieke Roadshow van Logistics Valley is onderweg: op tientallen scholen in de Gelderse transportcorridor spelen duizenden leerlingen de komende weken spannende challenges. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen gaf het startsein maandagmorgen bij NSG.

“Logistiek is bijelkaar brengen, zodat ons gewone dagelijkse leven kan doorgaan. Je komt logistiek overal tegen. Het is fijn dat Logistics Valley een kennismaking met deze belangrijke bedrijfstak op een laagdrempelige manier organiseert. Hopelijk geeft het jullie inspiratie om eens wat nader naar later werken in deze bedrijfstak te kijken. Want die heeft behoefte aan nieuwe medewerkers”, zei Bruls, die vervolgens met een stoot op een claxon de start markeerde.
De roadshow bestaat uit twee vrachtwagens met daarin en daarbij een aantal ‘challenges’ en begeleiding. Leerlingen van het middelbaar onderwijs ontdekken wat er nodig is om een evenement te kunnen laten draaien: welke materialen moeten er in welke volgorde worden in- en uitgeladen? “Wat is dat eigenlijk, logistiek?”, zei Henri Verploegen, directeur van het gelijknamige transportbedrijf en bestuurslid van Logistics Valley Nijmegen bij aanvang van de roadshow tegen de leerlingen van NSG. “Het is een heel veelzijdige bedrijfstak, die in de regio Nijmegen 25.000 mensen werk biedt. Het is ook móói werk, zo veel te kunnen organiseren en regelen voor je klanten. Wat erbij komt kijken, zien jullie hopelijk in deze spellen rond de trucks.”
Rector Sanne Verhagen van NSG merkte op: “Fijn dat er deze week al een aantal gastlessen waren, zodat jullie een beeld hebben van deze interessante bedrijfstak.”
En de leerlingen? Die deden hun best. En niet in de laatste plaats omdat er met het volbrengen van de opdrachten prijzen zijn te winnen. De scores worden per deelnemersgroepje  bijgehouden, de winnaars van de aantrekkelijke prijzen bekendgemaakt wanneer de Roadshow na Nijmegen ook Rivierenland en Liemers-Achterhoek heeft aangedaan. Bijelkaar gaan meer dan 2000 leerlingen kennismaken met Logistics Valley, de transportcorridor van Provincie Gelderland. In de regio Nijmegen alleen al gaat het om veertien scholen en instellingen.