Logistieke Roadshow: vervolg is zeker

Logistieke Roadshow: vervolg is zeker
Ruim 2.000 Gelderse vmbo-leerlingen van 34 scholen in de regio’s Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek hebben de afgelopen drie weken door de Logistieke Roadshow kennis gemaakt met de mogelijkheden die de logistieke wereld hen als toekomstige werknemers biedt. De Roadshow Logistiek is voor het tweede jaar georganiseerd door Logistics Valley en is zo succesvol dat hij navolging krijgt in bijvoorbeeld Rotterdam.
De laatste school die werd aangedaan was het Kompaan College in Zutphen. Tegen de honderd derdejaars leerlingen maakten in strak georganiseerde shifts kennis met planning, tijdsdruk en organisatorische uitdagingen op logistiek gebied via de verschillende simulaties die de roadshow voor hen in petto had.
Susan Koenders, bestuurslid van Logistics Valley Liemers-Achterhoek, sloot op 15 oktober de roadshow in Zutphen af en complimenteerde de leerlingen die zo enthousiast hadden gereageerd op de roadshow. “Er was zelfs een klas die na het tentamen niet naar huis wilde, maar terug naar de roadshow om nog even alles goed in zich op te nemen. Dat zegt mij dat het heel geslaagd was.”
Volgens Luc Schafrat, de stagebegeleider van de school in Zutphen, gingen bij veel leerlingen de ogen open. Hij zegt dat er over het algemeen weinig kennis is van de logistiek bij leerlingen vmbo. “Deze roadshow maakt het werk van de logistiek inzichtelijk. Als leerlingen in een supermarkt een boodschap doen weten ze vaak niet wat daar allemaal achter schuilt, wat logistiek betekent. Ook qua werkmogelijkheden. Nu hebben ze een heel mooi kijkje in de keuken van de logistiek gekregen.”
Organisator van de roadshow Ben Hendriks van het Logistics Valley Nijmegen kijkt alweer uit naar het vervolg. “Begin november gaan we naar Rotterdam voor in ieder geval een week; wellicht wordt daar nog een tweede week aan vastgeplakt, momenteel overleggen we daar nog over.”
Tijdens de afgelopen drie weken vond er in het Goffert stadion in Nijmegen – naast de rondtoerende roadshow – een logistieke banenmarkt plaats, die 250 mensen trok. Dat was voor afgelopen weekend een deel van de tribune onder de voeten van uitgelaten supporters instortte . Het idee van een banenmarkt zal half november in Eindhoven in het Philips stadion worden overgenomen. “Wij staan daar dan ook weer met onze roadshow truck. Daarnaast gaan we binnenkort naar het ROC in Nijmegen en naar het RijnIJssel college in Arnhem. En ook vanuit Limburg is belangstelling getoond om de roadshow daar te organiseren. De roadshow werd bovendien nu zowel op de regionale als de nationale tv en in veel media vermeld. Het begint echt te lopen nu”, stelt Hendriks tevreden vast.
bron: logistiek.nl