Micodo Transport wint verkiezing Ondernemer van het Jaar 2021!

Micodo Transport wint verkiezing Ondernemer van het Jaar 2021!
“Het is een enorm compliment en een eer voor mijn zus en mijzelf. Maar meer nog voor de harde kern van onze medewerkers, die de afgelopen twee jaar de enorme krimp door corona meemaakte en even vlot mee opschaalde toen de evenementen weer doorgang konden vinden”, zegt Heino van Ophuizen, met zus en mede-directeur Natasja Vink van Micodo op Bijsterhuizen gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2021 regio Nijmegen.
 
De logistiek dienstverlener Micodo ging door een diep dal toen als gevolg van Covid19, alle grote evenementen werden geschrapt. Micodo levert de infrastructuur voor festivals als Lowlands en Pinkpop en grote sportevenementen als de Formule 1 vanuit Nijmegen. “Daar kwam ook nog eens bij dat ons contract met Heineken in die periode juist afliep. Gelukkig hebben we dat kortgeleden weer kunnen vernieuwen voor een periode van 5 jaar. Dat geeft ons lucht om weer te gaan ondernemen. Sinds de carnaval hebben we het weer echt druk.”

Voor de onderscheiding Ondernemer van het Jaar regio Nijmegen waren drie ondernemers en hun bedrijven genomineerd. Naast de eigenaar van Micodo waren dat Emile van der Staak, eigenaar van restaurant De Nieuwe Winkel en Chantal Peters en Bart van der Tol, eigenaren van EKI, KIEN en de Papierfabriek. Volgens de jury hebben alle drie een aansprekende prestatie geleverd op het gebied van innovatie, (technologische) ontwikkeling, groei van werkgelegenheid of een combinatie daarvan. Daarnaast hebben zij alle blijk gegeven van hun maatschappelijke betrokkenheid.
 
 
Heino van Ophuizen is er blij door. “Maar het is het team, de harde kern die met ons de plotselinge krimp meemaakte en nu weer het aantrekken van de activiteiten van ons als logistiek dienstverlener.” Micodo is niet alleen een vervoerder, maar levert organisators van evenementen hun horeca-infrastructuur. “We brengen het ter plekke, sluiten het aan, zorgen dat de installaties werken en halen alles na afloop ook weer weg. Toen dat allemaal wegviel, verloren wij het grootste deel van onze omzet. We moesten mensen laten gaan, waarvan er overigens een aantal alweer bij ons terug is gekomen.”

Micodo biedt naast transport ook opslagruimte voor de evenementenbranche-goederen; biedt distributie in de zorg; verzorgt klachtenafhandeling voor Heinz; levert lak aan autoschadeherstellers en houdt hun kleurkasten bij, en plaatste 90.000 betaalautomaten voor CCV in het mkb.

De crisis had ook zijn voordeel: er groeide een nieuwe loot aan de stam. Micodo begon met het bezorgen van kleine zendingen als witgoed, voorraden van webshops, klein industrieel materiaal of karpetten. In een paar maanden bouwde het team een fijnmazig distributiesysteem op.
 
“Dat was allemaal niet gelukt zonder onze medewerkers. Wij zijn als directie dan wel het uithangbord en de nominatie is een schouderklopje, maar die geven we onmiddellijk door aan onze mensen in de operatie.”

18032022
 
Micodo Transport wint verkiezing Ondernemer van het Jaar 2021!