Nieuwe partner Logistics Valley: Olympia

Nieuwe partner Logistics Valley: Olympia
Onze nieuwe partner Olympia verzorgt werk voor 250 mensen inhouse bij de hub Zaltbommel van DHL Parcel Benelux. Vestigingsmanager Sanne Werring en haar team zijn de megarecruiters die dit mogelijk maken.
“Olympia groeit hard. We zijn begonnen als franchiseformule, maar hebben tegenwoordig ook tientallen vestigingen in eigen beheer. Inhouse werken is voor ons bekend terrein. Wij helpen mensen aan werk in onder andere de logistiek, bij productiebedrijven, vervoersbedrijven en de Belastingdienst. Bij de hub voor DHL Parcel Zaltbommel werken we  met vijf collega’s.  We werven elke dag weer nieuwe medewerkers voor DHL. De tijd dat we gebeld werden door doorleenpartijen is verleden tijd. De arbeidsmarkt is krap, dus we zijn steeds creatiever in het vinden van kandidaten. Dit doen we samen met de twee andere uitzendbureaus die inhouse voor DHL werven. Deze samenwerking is in de huidige krapte op de arbeidsmarkt hard nodig. Zo gaan we bijvoorbeeld in gesprek met andere logistieke bedrijven om te kijken of mensen die daar werken toe zijn aan een  andere stap of organisatie en andersom. Ook benaderen we partijen die met statushouders werken, zoals UWV en Werkzaak. We zijn blij om nu onderdeel te zijn van het logistieke platform Logistics Valley. Een mooie manier om kennis over de logistiek uit te wisselen en te sparren over hoe wij nog meer van betekenis kunnen zijn voor deze sector.”
Het werk is leuker dan het lijkt in zo’n groot sorteercentrum, zegt Sanne. “Bovendien zorgt DHL voor een fijne werkomgeving, het management vindt dat erg belangrijk. Ze bieden niet alleen de veiligheid die in deze coronatijd zo belangrijk is, maar ook goed werkende kluisjes, een fijne kantine en schone werkomgeving. Dat zijn de kleine dingen die werken bij DHL Zaltbommel prettig maken. Ook de omgang met de medewerkers is prettig. Er wordt goed geluisterd naar wat bij hen speelt en als er sociale problemen zijn, proberen ze hen te helpen. DHL houdt bovendien rekening met het feit dat de medewerkers die vaak uit andere landen komen, ook andere feestdagen hebben. Of vasten. Belangrijk, want de grootste drukte hier ligt vaak in de avonduren. Nederland is een van de weinige landen waar je ’s avonds nog iets kunt bestellen zodat het de volgende dag wordt bezorgd.”
“Er zijn bij DHL volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Ook bij Olympia vinden we dat belangrijk. We kijken altijd naar iemands drijfveren en zorgen dat diegene zich de vaardigheden eigen kan maken die nodig zijn om werk te kunnen doen wat er voor hem of haar toe doet. DHL is hierin een perfecte partner. Zo kun je in je functies doorgroeien, trainingen volgen, je heftruckcertificaat halen en uiteindelijk via een contract werken als je dat wil.
Mooie voorbeelden en volop kansen voor zowel de logistiek als de mensen die hier graag in willen werken. Toch is onze grootste uitdaging de krapte op arbeidsmarkt. En juist op dat gebied dragen wij vanuit onze ervaring graag bij aan Logistics Valley. Met bijvoorbeeld arbeidsmarktanalyses die inzicht geven in omgaan met de huidige situatie om personeelstekort te voorkomen. Maar we willen via dit platform ook nog meer leren over de logistieke wereld. Een mooie kruisbestuiving om de huidige problematiek aan te pakken."