Nieuwe subsidie ZE-trucks 2024

Nieuwe subsidie ZE-trucks 2024
De nieuwe subsidie op aanschaf van elektrische (batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch) vrachtwagens wordt op 30 januari opengesteld. Er zijn wat veranderingen in de voorwaarden.
 
Het verschil met de regeling van dit jaar is:
  • Openingsdatum is 30 januari 2024 (dus een paar maanden eerder dan in 2022 en 2023)
  • Per dag mag er per bedrijf 1 voertuig aangevraagd worden
  • De hoogte van de subsidie per aanvraag is anders dan in 2022 en 2023
Om een subsidie te kunnen aanvragen is een getekende koopovereenkomst met ontbindende voorwaarde voor goedkeuring subsidie nodig, dus een offerte is niet voldoende (ook een getekende koopovereenkomst zonder ontbindende voorwaarde is niet geldig). Ook in 2024 zal de subsidieronde binnen 1 dag of enkele dagen vol gebruikt zijn, het is dus belangrijk om op de eerste dag een aanvraag te doen. Om eind januari een aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om op korte termijn (voor zover nog niet gedaan) in gesprek te komen met de truckdealer.
 
Naast de aanschaf van een voertuig moet ook de laadinfra geregeld zijn voor het moment van leveren. Wat er precies nodig is per bedrijf en situatie afhankelijk, hierbij kunnen we u ondersteunen. Naast de logistiek makelaars hebben we in Gelderland ook nog experts op het gebied van laadinfrastructuur waarmee we uw situatie graag komen bespreken. Hiervoor hebben we sinds kort ook een subsidie bij een deels publiek toegankelijke laadinfrastructuur.
 
De logistieke makelaars voor Provincie Gelderland helpen graag bij de voorbereiding en de aanvraag. Mark Luikens en Christiaan Zweers zijn bereikbaar op m.luikens@gelderland.nl | 06-511 65 781; Christiaan Zweers | c.zweers@gelderland.nl