Omdenken op de arbeidsmarkt

Omdenken op de arbeidsmarkt

In een tijd waar medewerkers vinden en behouden een vak apart is geworden, biedt Logistics Valley eenvoudig inzetbare tools die ondersteuning bieden.

Website IndeLogistiek Gelderland

Basis is het online platform In de Logistiek Gelderland. Een centrale plek waar alles over onderwijs, vacatures, stages, vakantiewerk en leerplekken logistiek in Logistics Valley te vinden is. Iedereen die zich wil oriënteren op het werken in de logistiek, kan hier terecht. Werkzoekenden kunnen een persoonlijk profiel aanmaken, hierbij krijgen ze persoonlijke en digitale begeleiding. Via een app krijgen zij pushberichten, over nieuws en vacatures. 
 

App Rondje Logistiek

Nog dynamischer is de Rondje Logistiek Liemers Achterhoek-App. Jeugd leert door te ervaren. Digitaal onderwijs heeft zijn intrede gedaan, en bij dit digitale onderwijs is gamification bezig aan een opmars. De Rondje Logistiek App speelt hier op in.

De app opent met een interactieve kaart van de regio en hier gevestigde bedrijven. Bij -op de app aangesloten- bedrijven kan de speler virtueel naar binnen, een kijkje nemen op de werkvloer en bedrijfsinformatie bekijken. 

Op de kaart zijn ook Gameparks ingericht met hierin op logistiek gestoelde games. Door het uitspelen van een level, komt de speler hoger in het spel en bouwt zo onbewust meer kennis op van logistiek. De app bevat tevens een aantal e-learning modules met uitleg over de logistiek, die door bedrijven kan worden ingezet voor inwerktrajecten, voor opleiden en ontwikkelen op specifiek vakgebied/ werkplek.  De app is te vinden in de appstore, en is gratis downloadbaar.
IndeLogistiek en Rondje Logistiek draaien al enkele jaren bij Port of Twente. Collegahotspot Rivierenland is begin 2021 gestart met IndeLogistiekRivierenland. Na een succesvol jaar, wordt  deze site nu toegankelijk gemaakt voor onze hotspot. 
 

Kennis maken met IndeLogistiek en Rondje Logistiek, e/o benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf:

 

Themabijeenkomst Omdenken op de Arbeidsmarkt

maandag 19 september  2022 - 16.00-18.00 uur - locatie: Melis Logistics Duiven


Aanmelden





 
Omdenken op de arbeidsmarkt