Open dag Lineage: koelte in de zomerhitte

Open dag Lineage: koelte in de zomerhitte
Lineage in Beneden-Leeuwen, partner van Logistics Valley Rivierenland, hield zaterdag 10 juni een goed bezocht open huis.

“Eigenlijk om alle omwonenden en mensen uit het dorp te laten zien wat we doen en op welke manier. We hebben veel nieuw gebouwd, mensen vragen zich af wat daar allemaal gebeurt. Dat is de reden waarom we een open dag hebben, het bedrijf is in onze optiek onderdeel van de samenleving hier. Menigeen kent het nog als Van Bon, maar dat is al lang geleden. We zijn onderdeel van een grote internationale keten van bedrijven in de food-industrie, nummer 1 wereldwijd in koel- en vrieslogistiek. Bedrijven die alle middenin de maatschappij staan en zorgen voor bewuste besparing op CO2-uitstoot en energiebesparing”, aldus een van de rondleiders.
Op deze warme zaterdag waren de koude opslagruimten van Lineage een prima plek om te luisteren naar de verhalen over de bedrijfsvoering en de voorgeschiedenis van het bedrijf. Ruud Abrahams, de manager van Lineage Beneden-Leeuwen, vertelde enthousiast over de activiteiten, van het invriezen en bewaren tot het maken van vruchtensappen voor verschillende winkelketens en sappenmerken. “Vers ingevroren fruit, sappen, purees en concentraten, verwerken we op afroep na licht ontdooien tot blends, al naargelang een klant die van ons vraagt. We maken voor veel merken en winkelketens het basismateriaal. Het bottelen en verpakken gebeurt elders.” Lineage kent dan ook een uitgebreide logistieke planning.