Railterminal Gelderland afgeblazen

Railterminal Gelderland afgeblazen
GS van Gelderland blazen de aanleg van een railterminal naast de A15 bij Ressen af. Er is geen exploitant gevonden die een sluitende financiering voor het project kon overleggen.

Dat schrijft het Gelders college aan Provinciale Staten in een brief van 20 januari. De aanbesteding heeft geen gegadigden opgeleverd, in het coalitieakkoord is afgesproken dat dan het project stopt en er ook geen aanvullende provinciale bijdrage komt.
Het project kan alleen verder wanneer Provinciale Staten de gemaakte coalitieafspraken aanpast. Dat betekent onder meer aanvullende financiering een nieuwe aanbesteding en beginnen met de aanleg zonder dat er een exploitant is. Het project heeft tot nu toe in de voorbereiding al bijna 20 miljoen euro gekost. Railterminal Gelderland werd op 65 miljoen euro begroot. De Staten bespreken de kwestie op 31 januari, maar gezien de politieke weerstand tegen het project lijkt een gunstige uitkomst onwaarschijnlijk.

"Binnen de bestaande afspraken zien wij geen ruimte om door te gaan en nemen we de Staten mee bij dit belangrijk besluit. Er is geen inschrijver. En dan is stoppen de enige optie wat ons betreft", aldus verantwoordelijk gedeputeerde Helga Witjes (VVD).