Regionaal Stimuleringsfonds voor nieuwe plannen ondernemers

Regionaal Stimuleringsfonds voor nieuwe plannen ondernemers
Plannen voor nieuwe producten of ontwikkelingen worden gesteund door het Regionaal Stimuleringsfonds van FruitDelta Rivierenland. In november zijn er drie inloopavonden, verspreid over de regio.

Ondernemers kunnen er vertrouwelijk nieuwe technieken of ontwikkelingen voorleggen aan leden van de Economic Board. Dat zijn merendeels zelf ondernemers. Ze helpen met het schrijven van een passende subsidie-aanvraag. Tot 6 december kan er een aanvraag worden gedaan voor een haalbaarheidsstudie (tot max. 10.000 euro subsidie) of een compleet project (tot max 80.000 euro subsidie). Voorwaarde is dat het plan raakvlakken moet hebben met speerpunten van beleid van de Regio: toekomstbestendige bedrijven, de arbeidsmarkt en kennisontwikkeling. Dat kan zijn op terreinen als logistiek, agro of recreatie en toerisme.
De inloopavonden zijn van 19.30 – 21.30 uur in en bij:
  • Woensdag 1 november 2023     - Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden
  • Maandag 6 november 2023       - Huis van de Logistiek, Medelsestraat-Oost 17 in Tiel
  • Dinsdag 14 november 2023       - Fruit Tech Campus, Oudenhof 40 in Geldermalsen
Aanmelden vooraf is gewenst. Dan wordt de melder ingedeeld voor een gesprek en hoeft niet te wachten. Dat kan op www.fruitdelta.nl/rsf. Per bijeenkomst is er plaats voor 8 ondernemersplannen.

Hans Beenakker, voorzitter FruitDelta Rivierenland: “Ik nodig ondernemers en burgerinitiatieven uit de toeristische, agrarische en logistieke sector van harte uit om hun kans te grijpen en langs te komen. Tijdens een-op-een gesprekken met de Economic Board-leden krijgen de initiatiefnemers tips voor het schrijven van een goede aanvraag. En advies dat op maat is gesneden. Dit vergroot de kans op een financiële bijdrage voor het verwezenlijken van hun vernieuwende dromen.”

Via de website www.fruitdelta.nl/rsf is alle informatie en zijn de aanvraagformulieren beschikbaar. Er is ook een quickscan te vinden om er snel achter te komen of het plan voor een ondersteuning uit het fonds in aanmerking komt. Twee RSF-contactpersonen staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen.