ROC Rivor op werkbezoek bij Hartog&Bikker

ROC Rivor op werkbezoek bij Hartog&Bikker
ROC-Rivor studenten uit Tiel bezochten transportbedrijf Hartog& Bikker in Vuren, mede door bemiddeling van Logistics Valley Rivierenland. Het bleek een waardevolle bijdrage aaan hun opleiding.

Het was een logisch vervolg op de eerste fase van hun opleiding Management Transport en Logistiek, met een project waarin ze de sector onderzochten en antwoorden formuleerden op vragen over carrièremogelijkheden en werkwijzen in logistiek en transport. In bedrijven wordt meer en meer in projectvorm gewerkt, reden voor ROC Rivor het onderwijs ook in deze vorm aan te bieden. Aan het eind van het eerste leerjaar maken ze de keuze voor een vervolg: Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek.
De groep uit Tiel werd welkom geheten door hr-medewerker Babette Flint, er volgde een bedrijfspresentatie over verschillende activiteiten van het bedijf en de studenten maakten kennis met de verschillende systemen waar de afdeling planning de 160 vrachtauto’s mee aanstuurt, monitort en de chauffeurs van elektronische vrachtbrieven voorziet.  Er was ruim tijd om vragen te laten beantwoorden, vragen die de studenten tevoren hadden opgesteld. Zo kwamen automatisering, terugverdienmodellen, verduurzaming, toekomstvisie, stagemogelijkheden en arbeidsvoorwaarden aan de orde.

De praktijk werd ook uitgebreid bekeken in het warehouse, waar de studenten even mochten meewerken bij het openen van een oplegger en het lossen van lege bierflesjes. Ook de garage werd bezocht, waar de werkplaatschef vertelde wat er allemaal bij komt kijken de wagens op de weg te houden. Ook andere afdelingen van het Vurense bedrijf werden bezocht, zoals de planning.

Volgens docent John van Susteren was er veel enthousiasme: “Er werden veel vragen gesteld, de medewerkers van Hartog&Bikker moesten veel uitleggen. Altijd een goed teken. Het zal ze zeker helpen een goede keus te maken voor hun vervolgopleiding.”