SLIM-subsidie voor leren binnen logistieke bedrijven

SLIM-subsidie voor leren binnen logistieke bedrijven
Partners van Logistics Valley Rivierenland krijgen overheidssubsidie voor leren en ontwikkelen van hun medewerkers. Dat gebeurt samen met Van Kraaij Educatie uit Druten.

De overheidssubsidie, SLIM genaamd, is aanzienlijk: er is een bedrag van maximaal 25.000 euro per bedrijf beschikbaar. Inmiddels doen Van den Haak, Vonk&Co, ReMatch en Van Doesburg mee. Van Kraaij neemt het aanvragen op zich. Bart van Kraaij: “Er zit heel wat administratie aan de aanvraag vast. Dat nemen wij de logistieke ondernemers uit handen, zoals we dat al deden in andere branches voor honderden bedrijven. Je moet heel veel regels volgen bij de aanvraag en de uitvoering. De daarop volgende dienstverlening leveren wij van Van Kraaij Educatie.” Cursussen zijn te vinden op de website.
De subsidie kan ook worden gebruikt voor  een strategisch opleidingsplan, een online leer- en ontwikkelplatform of inspiratiesessies . Ideeën daarvoor zijn te vinden op de website van Van Kraaij Educatie. Ondernemers kunnen over het uitgeven van de subsidie een jaar doen. “Maar er is een restrictie: je mag de subsidie niet gebruiken voor opleidingen die tot een diploma of certificaat opleiden. Een Code 95 blijft de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Maar allerlei andere zaken die bijdragen aan de ontwikkeling van personeel worden dus gesubsidieerd. Het bedrijf en de medewerkers kunnen in hun eigen tempo aan de slag. Het is de bedoeling dat de bedrijven een leerrijke omgeving worden.” Aanvragen kan twee keer per jaar, in maart en september. “De toekenning gebeurt op basis van loting, als je maar op tijd instuurt.”

Logistics Valley Rivierenland ziet de samenwerking met Van Kraaij als onderdeel van het project Leven Lang Leren.  Want er is een tweede subsidiemogelijkheid, vertelt Bart van Kraaij. “In juni is er een subsidieaanvraag mogelijk voor samenwerkingsverbanden van bedrijven. Die regeling kent geen loting, je moet op 3 juni achter de computer zitten en er snel bij zijn. Het is de bedoeling door samenwerking schaalvoordelen te halen. Logistics Valley Rivierenland en Van Kraaij Educatie overwegen met deze subsidie voor bedrijven een leerplatform op te zetten.”