Tiel heeft snelste pizzakoeriers

Tiel heeft snelste pizzakoeriers
Middenin de wiskundeles van Mavo 2B van het Lingecollege in Tiel braken Isa Hoebink en Sofie van Woezik van PressPlay in: in deze klas zitten de snelste pizzakoeriers van de Logistieke Roadshow Rivierenland.

Niet in het echt: het was een van de opdrachten tijdens de Logistieke Roadshow, die op 2 oktober in Tiel begon. Voor de zeven leerlingen van het team Gele Auto betekende dat een fraaie prijs: een waterfles met geur, de Air Up. Hij werd met graagte aangenomen.
Het team van PressPlay verzorgde de afgelopen maand de uitvoering van de Logistieke Roadshow, het evenement waarmee Logistics Valley Rivierenland de middelbare scholen in de regio langsgaat. Dat gebeurt met steun van Provincie Gelderland en Fruitdelta Rivierenland, omdat logistiek een belangrijke bedrijfstak is in de streek en de jeugd er nu op een speelse manier kan kennismaken. De Roadshow heeft meer dan zeshonderd leerlingen praktische ervaring en informatie geboden in de week dat de truck toerde langs KWC Culemborg, Pax Christi Druten, Cambium Zaltbommel (twee locaties) en Lingecollege Tiel.

In Culemborg bleken twee teams het snelst andere opdrachten van de Roadshow te hebben uitgevoerd, op de Lingeborgh en Lingecollege steeds één. De Logistieke Roadshow was verder te vinden op scholen in Liemers-Achterhoek, Regio Nijmegen, HAN Arnhem, in Rotterdam en Zeeland.