Verbreden Rijnbrug Kesteren: laatste kans

Verbreden Rijnbrug Kesteren: laatste kans
De Rijnbrug in Kesteren wordt voorlopig niet verbreed. Provincie Gelderland stelt er de benodigde 40 miljoen euro als bijdrage in de totale kosten niet voor beschikbaar. Maar de reservering van dat geld blijft staan, je weet maar nooit of er plots een rijksbijdrage komt in de verbreding van de brug tussen Utrecht en Gelderland.

 
De Rijnbrug in Kesteren wordt voorlopig niet verbreed. Er komt niet genoeg geld voor beschikbaar. Provincie Gelderland stelt er de benodigde 40 miljoen euro als bijdrage in de totale kosten niet voor beschikbaar. Maar de reservering van dat geld blijft staan, je weet maar nooit of er plots een rijksbijdrage komt in de verbreding van de brug tussen Utrecht en Gelderland .
 
 
De provincies Gelderland en Utrecht hebben al enkele jaren elk 40 miljoen
euro gereserveerd voor de verbreding van de brug, die dagelijks zorgt voor
vertraging voor transport en personenverkeer. Files zijn het gevolg van de drukte over de tweebaansbrug.  Maar de spaarpot van 80 miljoen blijkt inmiddels te laag geschat het bedrag van 80 miljoen blijkt veel te laag. Gelderland weigert extra geld in het project te stoppen, terwijl Utrecht dit wel wil doen.
 
De komende maanden moet duidelijk worden of er elders extra
miljoenen te vinden zijn, er wordt onderzoek naar gedaan. De door de provincie Gelderland
gereserveerde 40 miljoen euro blijft na een Statenvoorstel van de SGP
beschikbaar. Er wordt gehoopt op een extra Rijksbijdrage. Maar dat is dan ook de laatste kans voor het plan, zo lijkt het nu.