VMBO'ers snuffelen aan Techniek en Logistiek

VMBO'ers snuffelen aan Techniek en Logistiek
In de Hubertushal hadden ze er weer zin in afgelopen januari: ca 60 leerlingen vmbo deden leuke live spellen georganiseerd door diverse bedrijven. Hoe eerder je kan snuffelen aan logistiek, hoe beter je voor jezelf kan bepalen of jouw passie en bestemming in de logistiek ligt. Dan kan je je vervolgens inschrijven bij ROC Nijmegen, BBL of BOL Logistiek, niveau 2,3 of 4.
 
ALSO NL (groothandel  printing supplies) liet de leerlingen orders picken: selecteer de juiste toners uit een berg artikelen, nauwkeurig lezen, veel codes lijken op elkaar, concentratie, samenwerken, de artikelen netjes in de doos ordenen, zwaar onderop en licht boven. Het lijkt simpel maar dat is het niet in de praktijk. Een fout in de levering aan Amazon kan zo maar €1.000 boete opleveren. 
 
De sfeer zat er goed in. Soms was het even puzzelen “hoe moet dat nou?” Een damesteam ging een herenteam zelfs even helpen met dozen vouwen, dicht tapen, de pallet met dozen erop dicht sealen. Maar als je het eenmaal ziet, dan weet je hoe het moet. Een leerling die een bijbaan bij de Action heeft, bleek zeer geroutineerd. Op de vraag of ze graag de logistiek in wilde zei ze: “Nee, ik word actrice”. Een prachtig beroep lijkt me, het gaat erom dat je je bestemming vindt.
 
Samen met de andere bedrijven in de regio hopen we de komende jaren nog vele leerlingen te laten snuffelen aan techniek en logistiek. Ook middels de “10 dagen” snuffelstage die vmbo-leerlingen bij bedrijven kunnen volgen. Wie weet ontwikkelt een leerling zich wel tot de volgende Jeff Bezos, de logistieke innovator van deze eeuw.