Column Gert Jan Willems november 2021

Column Gert Jan Willems november 2021
Vanaf 1 januari 2021 is de naam Logistiek Expertise Centrum Regio Nijmegen gewijzigd in  Logistics Valley regio Nijmegen.  Met de Logistics Valley brengen wij logistiek onder de aandacht door het organiseren van diversen projecten. Branding van de logistiek bij VO scholen door middel van de Logistieke Roadshow is zo een projectDe Logistiek Roadshow dit jaar was een groot succes. 

Als onderdeel van de Logistieke Roadshow zijn er ook door lokale logistieke ondernemers master classes gegeven bij een 15 tal VO scholen in de regio. Ook ik mocht bij twee scholen mijn verhaal vertellen aan een groep leerlingen en met dit verhaal proberen deze leerlingen “lekker” te maken voor een logistieke opleiding. Erg leuk om te doen, en we gaan dit zeker vaker doen.  Bij mijn vraag wie kon vertellen wat logistiek is was de reactie: vrachtwagen, chauffeur, doos en loods. Helaas een zeer beperkte basis gedachte. Terwijl logistiek zo breed en zo mooi is. 

Gelukkig waren er ook een aantal leerlingen bij die zeker enthousiast waren over wat ik heb mogen vertellen en laten zien met beeldmateriaal. Ook leuk om te vertellen dat op beide scholen er drie vragen werden gesteld: wat verdient het per uur; wat verdient u; wat voor een auto rijdt u?

Wat mij ook wel opviel, is dat er maar een zeer gering aantal leerlingen al wist wat ze later wilde worden. En dit zeven maanden voordat ze een keuze moeten maken voor hun vervolg opleiding.  Nu maar hopen dat een deel van deze 14- en 15-jarige leerlingen voor het mooie vak logistiek gaan kiezen.

Het opleiden en vinden van logistiek personeel is de komende jaren onze grootste uitdaging.  Vanuit de Logistics Valley wordt hier vol op ingezet. 

Wij zullen u blijven informeren.

Veel lees plezier, 
Gert-Jan Willems