Warme Techniekdag jeugd op Medel

Warme Techniekdag jeugd op Medel
De Techniekdag bij Metaglas op Medel half juni was gezellig druk. Onder de dertig deelnemende bedrijven en scholen ook informatie over truckmonteurs door Van Tilburg Bastianen, DAF-truck dealer in Tiel.
 
Na een feestelijke opening door de Tielse burgemeester en directeur Heske Groenendaal van Metaglas konden alle kinderen de hal in. Techniek is overal, zo was te zien, te doen en te beleven. Van bouw, bestrating, elektro en lassen tot metaaltechniek, robotica, virtual reality en chemie. Alle takken van techniek werden gedemonstreerd door bedrijven uit de regio Rivierenland.
ROC Rivor was ook een van de deelnemers, het Lingecollege toonde zijn technische opleidingen en de Universiteit Twente gaf invulling aan de nauwe band tussen technische innovatie en het hoger onderwijs. Ondanks het warme weer bleven de hallen van gastheer Metaglas redelijk koel, er was ook voldoende te drinken voor de jonge bezoekers en hun begeleiders.
 De Techniekdag werd in deze regio voor de eerste keer gehouden, en is bedoeld voor jeugd van 8 tot 14 jaar, kinderen dus die op het punt staan voor een opleiding te kiezen. De Techniekdag is een initiatief van Ondernemers Coöperatie Tiel en de Coöperatie Medel, Riverland Tech Explorers en VNO-NCW Midden. Maar vele andere organisaties en bedrijven zijn aangehaakt: bijvoorbeeld sponsors RW-POA en Rabobank.