Waterstof-trucks: kennisoverdracht in Doetinchem

Waterstof-trucks: kennisoverdracht in Doetinchem
Ondernemers in transport en logistiek uit Gelderland worden door Logistics Valley uitgenodigd voor de Waterstofdag op vrijdag 8 oktober in en bij stadion De Vijverberg in Doetinchem. Een gratis workshop biedt kennisoverdracht: praktische ervaringen met inzet van waterstof voor zware trucks, er zijn ook fysiek zware H2-trucks aanwezig. Onder meer een truck van de Transport Groep Noord.

Speciaal voor logistieke ondernemers is er van 10.00 tot 11.30 uur een parallel programma voor Logistics Valley. De inloop is daaraan voorafgaand. Bij het stadion van De Graafschap staan voertuigen op waterstof opgesteld: personenauto’s, trucks, een ov-bus, een tractor, een veegauto, een vuilnisauto en een raceauto.

Waterstoftransport is een mogelijke verdieping in het huidige project Brandstoftransitie van Logistics Valley, waarbij ervaring wordt opgedaan met een batterij-elektrische vrachtwagen in de dagelijkse planning. De vrachtwagen loopt tot medio 2022 bij ondernemers in Liemers Achterhoek. Ook in de hotspots Rivierenland en Regio Nijmegen, gaat dit project van start.
Verschillende opleidingsinstituten en bedrijven die actief zijn in de waterstofsector presenteren zich die dag in en bij het stadion. Aanmelden kan bij www.waterstofindeachterhoek.nl

Voor logistieke ondernemers uit Liemers Achterhoek, Rivierenland én Regio Nijmegen is er het volgende exclusieve programma:

10.00 uur  start, gelegenheid tot rondkijken op het terrein
10.45 uur Welkomstwoord voor ondernemers Logistics Valley
11.00 uur  Lezing Paul Bombeld, Waterstof Magazine: waterstof binnen de mobiliteit
11.30 uur  Lezing Gert-Jan Rap, expert clean energy technology in automotive, HAN


Tijdens de twee openbare Waterstofdagen is iedereen welkom, de parallelsessie op vrijdagmorgen is exclusief voor logistieke ondernemers.

De workshop voor de logistieke sector is onderdeel van de Waterstofdagen op 8 en 9 oktober in Doetinchem, ter gelegenheid van de opening van een zeer groot waterstoflaadstation in december 2021.

Doel van de ‘Waterstofdagen’:
  • Stimuleren van de waterstofeconomie in de Achterhoek en Liemers
  • Technische studenten kennis laten maken met waterstof
  • Scholieren interesseren voor waterstofontwikkelingen
  • Het bedrijfsleven informeren over waterstofontwikkelingen
  • Het bedrijfsleven aanzetten tot het toepassen van waterstof
  • Bestuurders informeren over en interesseren voor de mogelijkheden van waterstof
  • Het promoten van schone mobiliteit door gebruik van waterstof
  • Positieve perceptie creëren rond groene waterstof in de energietransitie
  • Kennis delen over de ontwikkelingen op het gebied van waterstof

Regio Nijmegen, Rivierenland en Liemers Achterhoek vormen samen de Gelderse logistieke ‘vallei’. Iedere regio heeft zijn unieke kenmerken en dynamiek. Er zijn echter ook vragen en thema’s die ons allemaal bezighouden, over de grenzen van onze regio’s heen. Logistics Valley geeft antwoorden en verbindt de partijen, overheid, bedrijfsleven en onderwijs.

Partners:
Provincie Gelderland, Achterhoek Ambassadeurs, Arriva, Kuster Energy Hyundai, Herwers Toyota ten Have, Remeha, Graafschap college Doetinchem,  Civon innovatiecentrum Ulft, Hyzon trucks,  Hogeschool Arnhem Nijmegen, Alles over Waterstof, Green Machines Leusden, Transport Groep Noord, Graafschap Business Club, Resato International, Waterstof Magazine, Hytrac Arnhem .
Waterstof-trucks: kennisoverdracht in Doetinchem