XXL Logistiek, beeldvormend overleg terugkijken

XXL Logistiek, beeldvormend overleg terugkijken
Op verzoek van Provinciale Staten van de provincie Gelderland heeft er op 17 april jl. een beeldvormend overleg over XXL Logistiek plaatsgevonden. De afgelopen jaren is er zowel veel gebouwd als ook veel gediscussieerd over het nut en noodzaak van deze grootschalige logistieke magazijnen. De Rijksoverheid heeft een paar jaar geleden meer regie genomen op de locaties, waarbij de specifieke invulling door de provincie, regio en gemeenten worden ingevuld. In o.a. de Regionale Programma Werklocatie die 4-jaarlijks door iedere regio wordt opgesteld wordt er specifiekere invulling aan deze logistiek gegeven. Meerdere sprekers gaven op woensdag 17 april toelichting op de situatie van XXL Logistiek, waarbij iedereen aan gaf dat de meeste locaties in gebruik zijn voor regionale en landelijke toepassingen. Ook waren de arbeidsmigranten en de daarbij behorende huisvesting een belangrijk onderwerp.

Namens Logistics Valley heeft regisseur Liemers-Achterhoek Christiaan Zweers toelichting gegeven. Na afloop gaven diverse statenleden aan dat ze door dit uitgebreide overleg een beter beeld hebben gekregen van de XXL logistiek in Gelderland.

De uitzending evenals de presentaties in pdf zijn terug te vinden op: https://gelderland.stateninformatie.nl/vergadering/1224463/Beeldvorming%20Statenzaal