ZE-project genomineerd maar neemt TVM Award Duurzaamheid niet mee naar huis

ZE-project genomineerd maar neemt TVM Award Duurzaamheid niet mee naar huis

1 oktober 2022: "Tijdens de dag heb ik veel personen gesproken die allemaal van mening waren dat wij het perfecte voorbeeld van duurzaamheid, vooruitgang en samenwerking zijn. Er is geen project geweest (ook niet in de afgelopen jaren) die vergelijkbaar is aan ons project. Echt een uniek project. Helaas heeft niet iedereen dat gezien, en ging de prijs aan ons voorbij", aldus Jörgen Groeneveld-Janssen, ddstrucking. 

We delen de mening van Jur Hofland, Rensa Family en deelnemer aan het Consortium: 'Het gaat uiteindelijk ook niet om de prijs, maar dat we zelf vanuit een intrinsieke motivatie ons steentje willen bijdrage aan een duurzamere wereld!'

Het demoproject met het Consortium Zero Emissie vrachtwagen, is niet onopgemerkt gebleven: het project is genomineerd voor de TVM Award Duurzaamheid!

Een opsteker voor de 8 ondernemers die zich committeerden aan het project -en de nauwe samenwerking met concollega’s-, omdat zij nu aan de slag willen met het Duurzaamheidsthema.

Onze maandelijkse updates hebben de aandacht getrokken van de (landelijke) pers. Zij berichtten veelvuldig over de  ondernemers die elk een maand de Renault ZE-vrachtwagen in hun dagelijkse operatie uittestten. Ervaringen en data werden maandelijks gedeeld met elkaar, onder het motto Duurzaam doen we samen!
Het ZE-project Liemers Achterhoek is in april 2022 afgerond. De Renault is dusdanig goed bevallen, dat een van de deelnemers de wagen heeft opgenomen in zijn wagenpark. In Logistics Valley regio Nijmegen, gaat het project Zero Emissie deze zomer nog van start.

Deelnemer Liemers Achterhoek: 
Aloys Roemaat Transport B.V.
Comans Transportbedrijf B.V.
ddstrucking B.V.
JCL-Logistics Benelux BV
Logistics Valley Liemers Achterhoek
Rabelink Logistics
Renault Trucks Nederland
Rensa Family Company
Schotpoort Connect b.v.
Van Berkum Carrosseriebedrijf
Visser Duiven B.V.

Initiator Logistics Valley Liemers Achterhoek werkt ondernemergedreven. haalt vragen op uit de markt, brengt partijen bij elkaar en ondersteunt ondernemers op terreinen waar zij de expertise voor missen, de tijd voor ontbreekt of waar meerdere partijen voor nodig zijn. Het project Zero Emissie is hiervan een goed voorbeeld.

Naast aanjager van projecten, fungeert Logistics Valley als aanspreekpunt voor de sector op het gebied van innovatie&duurzaamheid, arbeidsonderwijs, gebieds- en marktontwikkeling. Wij anticiperen op lokale, provinciale en mondiale ontwikkelingen en vertalen deze naar de impact voor het werkgebied. Namens de ondernemers nemen wij deel aan gesprekstafels die van belang zijn voor de regio en de logistiek in brede zin. Wij worden ingezet bij expertisevraagstukken van lokale en provinciale overheid, onderwijs en ondernemers. Daarnaast organiseren wij events en (thema)bijeenkomsten voor Liemers Achterhoek en Logistics Valley-breed.

okt22
ZE-project genomineerd maar neemt TVM Award Duurzaamheid niet mee naar huis