Column april/mei 2020.

“Samen sterk” is het sleutelwoord.

“Samen sterk” is het sleutelwoord. Het Corona virus raakt ons allemaal. Het ene droevige bericht na het andere verschijnt, maar de wereld ziet er dadelijk niet anders uit. Met uitzondering voor diegene die een naaste heeft verloren.

Het is een crisis die ons weer doet uitdagen naar nieuwe kansen, innovatie, anders denken en anders doen. We worden weer even met de neus op de feiten gedrukt. Maar geloof in jezelf en in jouw kansen en weet dat je niet voor niets ondernemer bent geworden.

Het ondernemerschap in de logistiek kent altijd uitdagingen. CO2 verlaging, te veel fijnstof, fileleed, tekort aan chauffeurs, onderwaardering, noem maar op. Pandemie kunnen we nu aan het lijstje toevoegen. Gelukkig roemt onze Koning de inzet van de ondergewaardeerde branches. Hij noemt met name de zorg, de schoonmaak branche en de logistiek. Juist die branches die al jaren in een verdomhoekje zitten. Maar in tijden van crisis laten wij als ondergewaardeerde branche weer eens zien dat wij ons mooie land niet in de steek laten. Nu hoop ik ook dat ons mooie land, ons niet in de steek laat.

Vanuit de overheid, zowel lokaal, landelijk als regionaal, wordt financiële steun toegezegd voor die bedrijven binnen de logistiek die het nu heel lastig hebben. Juist deze bedrijven hebben nu steun nodig van de overheid.

Iedereen een gezonde periode toegewenst!

 

Column maart 2020.

 

×