Column november 2020.

De corona epidemie zet een streep door veel logistieke initiatieven. Zo is de logistieke open dag 2020 komen te vervallen. Echter met een voortvarend team van specialisten vanuit o.a. het LEC hebben we deze open dag kunnen omzetten naar een Logistieke Roadshow, een tour langs tien middelbare scholen in Regio Nijmegen.

Een prachtig voorbeeld van hoe we toch in deze lastige tijd invulling kunnen geven aan ontwikkeling en innovatie. In een corona proof omgeving en met de juiste afspraken.

De scholen en leerlingen waren wild enthousiast en leergierig naar wat logistiek voor hen zou kunnen betekenen. Kijkend naar hun beroep en de toekomst.

Nu maar hopen dat deze Logistieke Roadshow positief gaat bijdragen in de keuze van de leerlingen. Wij kunnen alleen maar beamen en ervaren dat er nog steeds een tekort is aan gemotiveerde jongelui die de logistiek willen leren kennen.

Wij weten hoe mooi en veelzijdig logistiek is. Zeker nu met een nieuwe 1,5 meter economie en anders denken en anders doen binnen het gehele supply chain concept van bestellen tot leveren, retour en afval. En dan ook nog duurzaam, rekening houdend met onze mooie planeet. Dat vraagt om uitdagingen, innovatie, motivatie en durf.

Wie durft deze uitdaging aan?

Ik zou het wel weten.

Gert-Jan Willems

 

Column september 2020.
Column april/mei 2020.
Column maart 2020.

 

×