In onze nieuwsbrieven komen steeds ondernemers aan het woord. Onderaan dit bericht ziet u een overzicht van ondernemers die eerder aan het woord zijn geweest.

In de nieuwsbrief van september komt Mark Huisman van Mark Huisman Logistics aan het woord:

Het is een ontzettende onzekere tijd met grote personele en financiële vraagstukken.
Wij zijn dit jaar begonnen met goede voornemens en plannen die direct in duigen gevallen zijn. Al snel daalde de omzet ernstig.

Hoe ga je met deze situatie om? Welke maatregelen neem je dan? Als eerste kijk je naar je personeel, zijn de mensen gezond en wat doen we? Zo hebben we één medewerker gevraagd om thuis te blijven vanwege klachten, die later verband bleken te hebben met Corona.

Daarbij hebben we een tijdelijke nieuwsbrief opgezet om iedereen op de hoogte te houden. Voor onze medewerkers brak er een onzekere periode aan. De tijdelijke nieuwsbrief hebben we als een prettige manier van communiceren ervaren richting onze medewerkers. Vanuit de medewerkers hebben we hier positieve reacties op gehad. Dat heeft ons weer gesterkt. We zijn trots op onze medewerkers die ons trouw gebleven zijn, waardoor we de rust hebben kunnen bewaren.

Ook hebben we werktijd verkorting doorgevoerd. Dit is niet prettig en erg moeilijk maar wel noodzakelijk geweest. Langzaamaan zijn we weer naar wat meer uren gegroeid, maar het is nog lang niet zoals het zou moeten zijn.

Als bedrijf zijn we in een overlevingsmodus terecht gekomen waar we nog steeds in verkeren. Onze Warehouse en Transport activiteiten zijn gehalveerd. Dat heeft pijnlijk blootgelegd dat we als bedrijf erg kwetsbaar zijn in de markt waarin we nu werkzaam zijn. Waardoor we nu gestart zijn met het inslaan van een nieuwe weg. Ook op een bredere markt zijn we opzoek naar nieuwe klanten.
Met als resultaat dat we al nieuwe klanten erbij hebben en met diverse nieuwe potentiële opdrachtgevers in gesprek zijn.

Tot slot zijn we een samenwerking met Econfreight gestart die van onze Warehouse & Transport activiteiten gebruik maakt, waardoor we samen kunnen profiteren van de toegenomen productiviteit door deze samenwerking. Daarbij zijn we samen opzoek naar een nieuwe verkoopmedewerker die opzoek gaat naar nieuwe opdrachtgevers voor beide bedrijven.

Met vriendelijke groet, / Best Regards, / Saludos,

Mark Huisman

 

 

 

 

 

Mark Huisman

 

Ondernemer aan het woord:
April 2020: ALSO International
Maart 2020: Cornelissen Transport

×