Cornelissen Transport heeft in de afgelopen 2 jaar een sterke groei doorgemaakt. Iedere dag verleggen we onze grenzen, letterlijk en figuurlijk.

We staan voor innovatie en zijn continu bezig om onze logistieke oplossingen nog beter en nog duurzamer te maken. Met een team van betrokken en toegewijde medewerkers staan we voor onze klanten klaar en doen we het samen iedere dag beter. Deze belangrijke kernwaarde hebben we doorgetrokken in het HR beleid en vertaald naar werkgeluk.

In 2019 hebben we wekelijks met een app van 2DaysMood gemeten hoe het werkgeluk is onder alle medewerkers binnen de Cornelissen Groep. Hieruit hebben we gezien dat er verschillen zijn per regio. Denk hierbij aan tevredenheid, verzuim, leiderschap en communicatie. Deze thema’s staan hoog op de agenda en zijn doorgetrokken naar concrete jaarplannen. De medewerkers worden betrokken bij deze plannen d.m.v. bijeenkomsten, workshops, projectgroepen, hoe gaan we de plannen SAMEN verder realiseren?

Het is belangrijk dat we feedback krijgen, dat er gehoord word en de opties en mogelijkheden mee worden genomen in de plannen en werkgroepen.

Want SAMEN doen we het elke dag beter en hebben we plezier in ons werk!

Maria Libregts
HR Manager Cornelissen Groep

×